Oodata on ettevõtete odavmüügi lainet

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Jahenev majanduskeskkond tekitab peatselt ettevõtete odavmüügi laine, kus ülevõtjad võivad sundviskes firma kätte saada likvideerimisväärtusele lähedase hinnaga, tõdeti Äripäeva ja advokaadibüroo Sorainen korraldatud seminaril.


«Turul toimub teatud korrastumine ja see ongi hea,» sõnas advokaadibüroo Sorainen partner Toomas Prangli eilsel seminaril, viidates sellele, et pankrottide arv oli tänavu esimeses kvartalis kolme neljandiku võrra suurem kui mullu samal perioodil, kirjutab

Äripäev

.

Omanimelise advokaadibüroo juht Aku Sorainen prognoosis eilsel seminaril ühinemis- ja ülevõtmistehingute arvu kasvu ja märkis, et ta on Eestis suhteliselt vähe näinud firmade ühinemist võrdsetel alustel.

Advokaadibüroo partner Toomas Prangli täpsustas, et pigem on see osav PR-töö, et ettevõtete töötajad ülevõtmisega nõustuksid.

Prangli soovitas meeles pidada, et ühe õnnetus võib olla teise võimalus. «Kuigi siin on suured riskid, on julge hundi rind rasvane,» lausus ta.

«Praegune majanduskeskkond on mänginud kaardid kätte ostjale. Tööstustoodang väheneb, SKP väheneb, ja mis võiks olla parem argument ostjale, et hinda alla rääkida,» tõdes SEB Enskilda direktor Priit Koit.

Ernst & Youngi tehingute nõustamise osakonna direktori Marko Rudi sõnul võivad sundviskes firma ostuläbirääkimised praegu alata likvideerimisväärtusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles