Deutsche Bank hakkab klientidele pakkuma robotite koostatud investeerimissoovitusi

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deutsche Bank logo
Deutsche Bank logo Foto: SCANPIX

Maailma suurimate finantsettevõtete hulka kuuluv Deutsche Bank teatas, et hakkab oma klientidele pakkuma inimese osaluseta loodud investeerimisnõuannete teenust, kirjutab Reuters.

Deutsche Banki tööriist nimega AnlageFinder kasutab klientidele panga veebipõhisel investeerimisplatvormil individuaalsete investeerimisportfellide loomiseks küsimustikke ja vastavaid algoritme. Teenus arendati välja koostöös finantstehnoloogiaettevõttega Fincite.

Mitmete idufirmade poolt loodud robotnõuandjad on viimasel ajal hakanud muutma traditsioonilist näost-näkku kohtumistega investeerimisnõustamisäri. Ajapikku on see hakanud ohustama ka suurpanku, mis teenivad just selliste traditsiooniliste teenuste pakkumisega üsna kopsakaid summasid.

Samas on mitmed traditsioonilised varahaldusettevõtted hakanud uusi tehnoloogiaid ka oma tegevusse integreerima. Näiteks on oma automatiseeritud investeerimisplaanidega välja tulnud tuntud USA finantsettevõte Charles Schwab.

Lisaks veebiplatvormile plaanib Deutsche Bank hakata AnlageFinderit kasutama ka panga jaeharudes toimuvatel kliendikohtumistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles