Brüssel lahjendab lennufirmade omandireegleid

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk hakkab Londonis maanudma. 19 september 2013.
Lennuk hakkab Londonis maanudma. 19 september 2013. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjon väljendas valmisolekut lahjendada Euroopa Liidu lennufirmadele seatud nõudmisi, mis piiravad mitte-Euroopa riikide osalust 49 protsendiga.

Samas rõhutas komisjon, et reegleid leevendatakse vaid selliste liikmesriikide suhtes, kes hakkavad järgima rangemaks muutuvaid riigiabi reegleid, kirjutab Financial Times.

Muutuste taga on Euroopa Liidu püüdlused tõsta Euroopa lennunduse konkurentsivõimet, mida räsivad odavamat teenust pakkuvad rivaalid Pärsia lahe piirkonnast ning suurte rahvusvaheliste lennukeskuste esilekerkimine Aasias ja Dubais.

Euroopa Liidu transpordivolinik Violeta Bulc nimetas sammu «majandusdiplomaatiaks», kuid keeldus ütlemast, kas Pärsia lahe lennufirmad saavad «ebaõiglast» toetust oma kodumaal.

«Sel teemal on olnud palju haipi, aga siin on heaks vastuseks tugevad ja õiglased läbirääkimised,» sõnastas volinik oma vastuse.

Euroopa Komisjon viskab prügikasti oma praegused lennufirmade riigiabi reeglid, kuna «neid ei peeta efektiivseteks.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles