Maailma naftahind on pärast OPECi kohtumist languses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nafta kauplemine New Yorgi kaubabörsil.
Nafta kauplemine New Yorgi kaubabörsil. Foto: SCANPIX

Pärast reedel toimunud naftakartelli OPEC kohtumist, kust naftatoodangu vähendamise otsust ei tulnud, oli naftahind uue nädala algul Aasias avanenud turul jätkuvalt languses.

USA West Texas Intermediate (WTI) nafta barrel odavnes jaanuaritehingutes 37 senti ja maksis 39,6 dollarit. Põhjamere brent odavnes 12 senti ja barrel maksis 42,88 dollarit, vahendab BNS. 

OPEC, mille liikmesriigid toodavad kolmandiku maailma naftast, toodab praegu üle ametliku tootmiskvoodi, mis on 30 miljonit barrelit päevas.

WTI hind on alla 40 dollari ja sinna paistab see jäävat, ütles kommentaariks IG Marketsi turustrateeg Bernard Aw. Tema sõnul on OPECi käitumisest näha, et nafta ületootmine jääb kestma veel pikaks ajaks ja järelikult ka naftahinnal ei ole eriti lootust tõusta.

Nüüd on turgude tähelepanu suunatud USA keskpangale, millelt on oodata baasintressi tõstmist, mis muudab dollari kallimaks. Samuti jälgitakse Hiina majandusnäitajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles