Rogozin: Krimmi elektrikatkestus häirib kaitsetööstusfirmade tööd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Rogozin
Dmitri Rogozin Foto: Reuters/ScanPix

Annekteeritud Krimmis asuvate Vene kaitsetööstusettevõtete töö peatamine energia säästmiseks elektrikatkestuse ajal häirib tõsiselt tootmisprotsessi, ütles Vene asepeaminister Dmitri Rogozin.

«Kogu tootmisprotsess on tõsiselt häiritud, olukord tuleb kiiresti parandada,» ütles Rogozin laupäeval Simferopolis, vahendab BNS. 

Krimmis asuvad kaitsetööstusettevõtted said Vene süsteemi osaks suhteliselt hiljuti ning praegu käib võimalike klientidega kontaktide loomine, mistõttu olukord on muutnud ettevõtted äärmiselt haavatavaks, ütles Rogozin.

Asepeaminister kutsus Krimmi ja Sevastopoli võime arvestama kiiresti elektrikatkestusest põhjustatud kahjusid ning esitama oma hinnangud kompensatsiooni saamiseks keskvalitsusele. Rogozini sõnul võiksid Krimmi kaitsetööstusettevõtted töötada esialgu ka öösiti, kui eramajapidamiste energiatarbimine on kõige väiksem.

Krimm jäi 22. novembril täielikult elektrita, kui lasti õhku Ukrainast tulevate elektriliinide kaks masti. Praegu töötab poolsaare energiasüsteem isoleeritult ja rakendatakse rangeid säästumeetmeid.

Krimm ise toodab elektrit 366 megavatti ehk 30 protsenti vajaminevast mahust. Sellest 232 megavatti annavad teisaldatavad gaasiturbiinseadmed.

Vene president Vladimir Putin avas eelmisel kolmapäeval Krimmis Venemaaga loodava energiasilla esimese etapi.

Venemaa annekteeris Ukrainale kuuluva Krimmi poolsaare 2014. aasta märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles