Multimiljardäri kuus nõuannet väikeettevõtjatele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Bloomberg
Michael Bloomberg Foto: SCANPIX

Endise New Yorgi linnapea, meediamagnaadi Michael Bloombergi varanduse väärtuseks hinnatakse umbkaudu 40 miljardi dollarit. Hiljutisel investeerimispanga Goldman Sachs korraldatud väikeettevõtlusele pühendatud üritusel jagas ta kuute nõuannet, mille järgimine on talle edu toonud.

Hoia asju perspektiivis

«Mul ei ole kunagi olnud halba töökohta. Mul on olnud elus vaid kaks halba päeva: päev, millal mu isa suri, ning päev, millal mu ema suri. Sellega võrreldes pole ükski päev halb. Nii kaua, kuni sa oled elus ning sinu lähedased on elus, suudad sa kõiki ebaõnnestumisi üle elada.»

Näe palju vaeva

«Kui on olemas üks edu võti, siis selleks on raske töö. Ma annan alati kõige raskemad ülesanded inimesele, kes on niigi tööga üle koormatud. Sellel, et neil pole aega, on põhjus – töö on turg ning see tähendab, et see inimene on omal alal heal tasemel. Seega – mine tööle vara, lahku hilja ning panusta rohkem kui sinu konkurendid.»

Sea endale realistlikud eesmärgid

«Mitte keegi teist ei ole järgmine Mark Zuckerberg. Seda lihtsalt ei juhtu. Ära unista esimesest miljardist, vaid hoia oma jalad maas.»

Armasta seda, mida teed

«See tunne, et ärkad hommikul üles ja vihkad oma tööd, on ilmselt masendav. Tee lihtsalt selle asemel midagi muud. Sa ei ole kunagi üheski asjas tõeliselt hea, kui sa selle tegemist ei naudi.»

Võitle raskustega

«Kui sa ütled mulle: «Oh, eelmisel nädalal leiutasin ma vähiravimi, kaks nädalat enne seda kirjutasin suurepärase raamatu ning eelmisel kuul tõin Lähis-Idasse rahu,» ei avalda see mulle mitte mingit muljet. Kuid, kui sa ütled: «Mu isa lasi perekonna juurest jalga, emal oli vähk ning ma üritan McDonald´sis ületunde tehes ennast üles töötada, siis oled sa inimene, kelle ma palkan.»»

Bloomberg on ise oma varanduse teeninud ning ta eelistab palgata kirglikke ja töökaid inimesi, mitte kandidaate, kellel on tippülikooli diplom, kuid pole pidanud elus ise erilist vaeva nägema.

Ole autentne

«On olemas üks omadus, mida kõik head juhid jagavad ning selleks on autentsus ja siirus. Kas see inimene on nõus sinuga koos rünnakule asuma või laseb ta sul üksinda tormijooksu teha, ise kaevikusse varjudes?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles