Brittide kuulus ööelu on välja suremas

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööelu
Ööelu Foto: SCANPIX

Tänapäeval veedavad noorukid laupäevaõhtu suurema tõenäosusega Youtube'is oma lemmikstaari seltsis või saadavad üksteisele snapchat'e, kui veedavad aega klubis või pubis.

Suurbritannias on ametliku statistika järgi enam kui veerand teismelistest ja varastes 20ndates noortest karsklased – seda on 19 protsenti rohkem kui 2005. aastal, kirjutab The Telegraph.

Briti baarid ja klubid on seega raskustes – ööklubide arv on kümne aastaga peaaegu kaks korda väiksem – 2005. aastal oli neid 3144, 2015. aastal 1733.

Kuid nende raskuste taga ei ole sugugi ainult noorte korralikud eluviisid, vaid pikk majanduslangus, suitsetamiskeeld ja üha suurenevad regulatsioonid.

Näiteks võeti hiljuti vastu seadus, millega peavad öösiti avatud asutused maksma maksu, millega kaetakse öise politseivalve kulud. Lisaks on Suurbritannia pubid ja klubid pandud otseselt vastutama kuritegevuse eest.

«Kui sind sularahaautomaadi juures röövitakse, siis ei ole vastutav pank, vaid politsei küsib röövijalt, kus ta viimase joogi ostis, ja baarist saab kuriteole kaasaaitaja,» kirjeldas ööeluasutuste liidu kõneisik. Viimastel aastatel on olnud mitmeid juhtumeid, kus ööklubid või baarid on oma tegevusloast mingi intsidendi pärast ilma jäänud.

Kõige selle tulemusena müüakse nüüd 50 protsenti kogu õllest supermarketites ning suundutakse seda koju tarbima. Suurbritannias on supermarketeid, mis võivad 24 tundi ööpäevas lahti olla, kaks korda rohkem kui klubisid või baare.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles