Austria ärimehed ostavad Järvamaa piimafarmi Peetri Põld ja Piim

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimatoodang vähenes möödunud aastal 4 protsenti 773 800 tonnini.
Piimatoodang vähenes möödunud aastal 4 protsenti 773 800 tonnini. Foto: Arvet Mägi

Austria ärimehe Wolfgang Leitneri juhitav ja Austria investorite grupile kuuluv valdusettevõte Vaklak OÜ ostab AS-ilt Remonent põllumajandusettevõtte AS Peetri Põld ja Piim, teatas BNS.

Vaklakile kuulub Eestis juba rida piimanduse ja taimekasvatusega tegelevaid ettevõtteid nagu Mäe Põllumajandusühistu, OÜ Rebruk Farm, OÜ Aaspere Agro, Tammsaare OÜ ja Nordwinter OÜ.  Ka Peetri Põld ja Piim põhitegevuseks on piimakarjakasvatus, sealhulgas piima tootmine ja müük, loomade müük ning teravilja ja rapsi müük.

"Vaklakile kuulub osalusi ka teistes Peetri Piima ja Põllu tegevuspiirkonnas asuvates farmides ning kuivõrd ettevõtte senisel aktsionäril oli huvi oma osalus võõrandada, siis oli otstarbekas seda võimalust kasutada, sest see võimaldab muuta efektiivsemaks logistika ja farmide varustamisega seonduvaid ja muid sellised küsimusi, mis loodetavasti võimaldab farme kokkuvõttes efektiivsemalt majandada," seisab koondumise kokkuvõttes.

Peetri Põld ja Piim müügitulu oli mullu 3,2 miljonit eurot ja kasum 570 318 eurot. Piima realiseerimine moodustas müügitulust 2,7 miljonit, loomade müük 129 635 eurot ning teravilja ja rapsi müük 247 191 eurot.

Vaklak konsolideeritud majandusaasta aruannet ei koosta. Vaklak kuulub konsolideerimisgruppi Certus Beteiligungs GMBH Austrias, mis koostab konsolideeritud majandusaasta aruande. Möödunud aasta lõpetas Vaklak 1,4 miljoni eurose kasumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles