Venemaa määrab ettevõtjad, kes tohivad palgata türklasi

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestijad täna Moskvas Türgi saatkonna ees.
Protestijad täna Moskvas Türgi saatkonna ees. Foto: SCANPIX

Pühapäeva õhtul lõppeb Venemaa tööministeeriumis nende ettevõtete avalduste vastuvõtmine, kes taotlevad luba türklastest töötajate kasutamiseks, järgmisel nädalal esitab ministeerium nimekirja valitsusele, teatas Rossiskaja Gazeta.

Pärast seda, kui kui Türgi õhujõud tulistasid alla korduvalt piiri rikkunud Venemaa ründelennuki, kehtestas Kreml türklaste ja nende kaupade suhtes rea sanktsioone.

Venemaa tööministri Maksim Topilini sõnul koostatakse nimekirjad nendest ettevõtetest, kus tohivad töötada türklased, kes polnud asunud tööle tänavuse aasta lõpuks.

Venemaa loodab korraldada 2018. aasta jalgpalli MMi ning mitmete spordiobjektide ehitushanked on võidetud just türklaste poolt.

Erinevalt näiteks Euroopa Liidu vastu kehtestatuid sanktsioonidest Venemaa võimud ei hakka hävitama Türgist toodud toiduaineid vaid saadavad need päritolumale tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles