Moskvat ähvardab blokaad: rekamehed rivistuvad hiigellinna ringteele

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  • Putini lähikonda kuuluv Igor Rottenberg pandi maanteemaksu koguma.
  • Platoni nime kandev maksukeskkond ajas vihale enamiku Venemaa rekameestest.

Äsja kehtestatud maanteemaksu vastu kõikjal Venemaal protestivate kaugsõiduautojuhtide kolonnid jõudsid täna Moskvat ümbritsevale ringteele, kus sõidukid rivistuvad kolme kolonni, vahendas RBK.

Veoautojuhid ähvardavad oma protestiaktsiooniga blokeerida 12 miljoni elanikuga hiigellinna  Moskva liikluse.

BBC korrespondendi Pavel Aksjonovi poolt Twitterisse pandud fotolt on näha, et Moskva ringtee ja Leningradi maantee ristumiskohas asuva kümnetest veokitest koosneva kolonni ees seisab üksik politseiauto.

Föderaaltrassidel veoautodele kehtestatud kilomeetritasude vastased protestid laienevad Venemaal jõudsalt ja võivad kontrolli alt väljuda, sest autojuhtide ametiühing teatas novembri lõpus, et ei vastuta enam aktsioonide eest.

Kui novembri alguses tulid Platoni nime kandva maksusüsteemiga rahulolematud rekajuhid maanteedele 11 Venemaa regioonis, siis protest laienes kiiresti 40 regiooni ja on nüüdseks haaranud kaasa enamiku 83 föderatsioonisubjektist.

Venemaa presidendi Vladimir Putini lähikonda kuuluv Igor Rottenberg pandi alates 15. novembrist koguma rohkem kui 12-tonnistelt veoautodelt suuri linnu ühendavate teede kasutamise eest maksu. Ettevõtjad rääkisid Vedomostile, et tasu tõuseb, sest nädala jooksul kallines maks näiteks ligi 1200 kilomeetri pikkuse Sankt-Peterburi ja Lipetski vahelise trassi läbimise eest 425 eurolt 595 euroni. Samal ajal töötab halvasti maksete tasumise keskkond, mis sageli tundide kaupa pole kasutatav ning näitab ka ekslikke tulemusi. Suured ettevõtted, mille autopark koosneb 300 sõidukist, said maksu administreerimiseks autodele paigaldatavad eriseadmed, väikeste ettevõtete puhul toimub aga maksu tasumise tõestamine palju keerulisemalt, mis vähendab nende konkurentsivõimet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles