India suursaadik: mitmed India firmad plaanivad Eestisse laieneda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India suursaadik Eestis ja Soomes Ashok Kumar Sharma
India suursaadik Eestis ja Soomes Ashok Kumar Sharma Foto: Margus Ansu

India suursaadik Eestis ja Soomes Ashok Kumar Sharma sõnul on India IT-kontserni HCL-i kontori avamine Tallinnas algus suuremale majanduslikule koostööle kahe riigi vahel, sest paari aasta jooksul kavatsevad mitmed India tarkvarafirmad Eestisse laieneda.

«HCL-i tulek sillutab ka teistele India ettevõtetele teed, et Eestisse tulla. See on tugev algus. Ma olen rääkinud paljude India ettevõtetega ja nad tahavad siia tulla ja oma kontorivõrku laiendada,» ütles Sharma BNS-ile.

Sharma sõnul on Eestist huvitatud eelkõige tarkvarafirmad, kuigi on ka teisi ettevõtteid, näiteks üks metsandusfirma. «India IT-firmad tahavad siia tulla eelkõige seetõttu, et nad näevad Eestit kui akent Euroopasse.»

«Eestis on suurepärased võimalused olla lähedal oma Skandivaavia või Ida-Euroopa lõppkliendile. See on IT-äris väga oluline. Samas on siia laienemine ja siin kontori avamine odavam kui Skandinaaviasse,» märkis Sharma.

Suursaadiku sõnul ei tasu ära unustada ka seda, et isegi Indias on Eesti tuntud kui innovatiivne e-riik, kus tarkvarafirmadel ja start-up´idel on hea keskkond arenemiseks ja äri tegemiseks.

Sharma lisas, et tegeleb India ettevõtete siiatoomisega tõsiselt ja lähematel aastatel on oodata kahe riigi vahelises majanduskoostöös arenguid.

Neljapäeval Eestis arendusüksuse avanud India IT-suurkontsern HCL Technologies plaanib järgmise aasta lõpuks tööle võtta 100 spetsialisti; Eestit peab kontsern strateegiliseks asukohaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles