Samsungi nutitelefonide äris tippu viinud J.K Shin vahetati välja

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi mobiiliäri suurte võitudeni viinud JK Shin vahetati välja
Samsungi mobiiliäri suurte võitudeni viinud JK Shin vahetati välja Foto: Mary Altaffer/AP

Lõuna-Korea tehnoloogiaettevõte Samsung teatas nädala alguses, et vahetab välja oma mobiiliüksuse juhi, kirjutab Wall Street Journal.

Samsung teatas teisipäeval, et seni ettevõtte mobiiliüksuse teadus- ja arendustööd juhtinud 54-aastane D.J Koh edutatakse kogu üksuse juhiks ning 59-aastane J.K Shin jätkab tööd kontserni kaas-tegevjuhina.

Kohi seostatakse mitmete Samsungi viimaste aastate tehnoloogiliste edusammude nagu mobiilse maksesüsteemi Samsung Pay ning äriklientidele mõeldud turvaplatvormi Knox loomisega.

Tema ametikõrgenduse taga näeb Wall Street Journal Samsungi soovi suurendada tarkvara ja teenuste osatähtsust oma riistvara müügis, kuna globaalsel nutiseadmete turul on tunda üha suuremat konkurentsisurvet.

Kuigi Shini juhtimise ajal tegi Samsungi mobiiliäri üha suuremaid müügirekordeid, hoides ühtlasi selgelt maailma suurim tootja positsiooni, on ta viimase aasta jooksul sattunud oluliste strateegiavigade tõttu mõningase kriitika alla. Näiteks ei suutnud Samsung laineid lüüa Galay S6 nutitelefoniga, kuna Shin tegi strateegiliselt vale otsuse tellida rohkem tavalise ekraaniga seadmeid, kui S6 Edge versiooni, millel on nõgus ekraan. Klientide seas oli aga just teine variant populaarsem, mistõttu ei suutnud ettevõte nõudlust täita ning ettevõtte mobiiliüksuse kasum kahanes teises kvartalis lausa 38 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles