Microsofti endine juht kritiseeris teravalt ettevõtte tegevusi

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Ballmer
Steve Ballmer Foto: SCANPIX

Microsofti endine juht Steve Ballmer oli ettevõtte iga-aastasel aktsionäride koosolekul üsna kriitilises meeleolus, vahendab The Verge.

Eelmisel kuul lekkis meediasse uudis, et Microsofti projekt nimega Astoria, millega maailma suurim tarkvarafirma soovis ühildada Androidile loodud rakendused oma Windows 10 nutiplatvormiga, on seisma pandud.

Microsofti iga-aastasel aktsionäride koosolekul küsis üks investor ettevõtte juhilt Satya Nadellalt, miks ei ole Windowsi platvormile ikka veel loodud mitmeid teistes operatsioonisüsteemides eksisteerivaid laialt kasutatavaid rakendusi.

Nadella selgitas oma vastuses, et Microsoft üritab julgustada arendajaid looma Windowsi PC, mobiili ja Xboxi platvormidele universaalseid rakendusi ning see protsess võtab aega.

Ballmer kommenteeris Natella vastust lühidalt ja konkreetselt: «See lahendus ei hakka tööle.»

Tema hinnangul peaks Windowsi telefonid olema suutelised jooksutama ka Androidi rakendusi. Microsofti endine juht oli kriitiline ka ettevõtte mitme teiste arengute suhtes, nimetades selle pilveäri näitajaid «jamaks» (i.k bullshit), kuna firma ei avalikustanud selle käibenumbreid.

«Kui te räägite, et tegu on võtmeäriga, siis te peaks seda (käivet, toim) mainima.»

Microsofti kõneisik kommenteeris Ballmeri teravat sõnavõttu üsna neutraalselt.

«Meil on Steve´iga hea meel regulaarselt dialoogis olla ning tervitame tema panust ja tagasisidet nagu iga teise investori oma,» ütles Microsofti investorsuhete juht Chris Suh.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles