Euro nõrgenes Aasias EKP nõukogu istungi eel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stipendiumi saanud Annela Toom kavatseb selle kulutada enesetäiendamisele.
Stipendiumi saanud Annela Toom kavatseb selle kulutada enesetäiendamisele. Foto: Niall Carson/PA Wire/Press Association Images

Euro nõrgenes neljapäeval Aasia turgudel nii USA dollari kui ka Jaapani jeeni suhtes, kui turud ootavad pingsalt Euroopa Keskpanga (EKP) neljapäeval toimuva nõukogu istungilt uusi ergutusmeetmeid.

Euro nõrgenes dollari suhtes 1,0619 dollarilt 1,0592 dollarile ja jeeni suhtes 130,83 jeenilt 130,63 jeenile, vahendab BNS.

Analüütikud ootavad, et EKP president Mario Draghi teatab keskpanga võlakirjaostuprogrammi laiendamisest ning võimalik et ka peamiste baasintressimäärade uuest langetamisest. EKP rahapoliitika jätkuva lõdvendamise ootus nõrgestab eurot, mis liigub dollariga pariteedi poole, kus see viimati oli 2002. aastal.

EKP üks põhiülesandeid on hoida euroala aastainflatsioon 2 protsendi ligidal, kuid novembris oli see ainult 0,1 protsenti ja deflatsiooni vajumise oht ei ole kadunud. Seni ei ole eriti inflatsiooni turgutanud ka keskpanga võlakirjaostud, mille maht on 60 miljardit eurot kuus ja mis senise plaani kohaselt peaksid jätkuma järgmise aasta septembrini, kui seda tähtaega ei pikendata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles