Hiina jüaan saab viiendaks IMFi reservvaluutaks

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina hakkab pensionifondide rahaga aktsiaid ostma.
Hiina hakkab pensionifondide rahaga aktsiaid ostma. Foto: Stringer Shanghai / Reuters

Täna otsustas rahvusvahelise valuutafondi (IMF) nõukogu lisada Hiina jüaani ehk renminbi viienda valuutana oma reservvaluutade sekka. Jüaan lisatakse IMFi valuutakorvi järgmise aasta 1. oktoobril.

«Nõukogu otsus renminbi valuutakorvi lisamisest on tähtis verstapost hiina majanduse integreerimisel maailma rahandussüsteemi,» ütles IMFi tegevdirektor Christine Lagarde pärast nõukogu istungit ajakirjanikele.

«See on ühtlasi tunnustus Hiina võimude viimaste aastate edule Hiina monetaar- ja finantssüsteemide reformimisel,» lisas ta. «Nende pingutuste jätkumine ja süvenemine aitab tugevdada rahvusvahelist rahandus- ja finantssüsteemi, mis omakorda toetab Hiina ja maailma majanduse kasvu ning stabiilsust.»

Teised valuutad IMFi korvis on USA dollar, euro, Suurbritannia naelsterling ja Jaapani jeen. IMFi valuutakorvil põhineb SDR (Special Drawing Right), fondi arveldustes kasutatav vara mõõtühik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles