Uuring: ligi kolmandik tööandjatest loodab pagulastest tööturule leevendust

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsist Soome saabuvad pagulased. Tornio pagulaste registreerimise keskus. Järjestelykeskus. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES
Rootsist Soome saabuvad pagulased. Tornio pagulaste registreerimise keskus. Järjestelykeskus. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES Foto: SANDER ILVEST/

35 protsenti Eesti tööandjate hinnangul aitaks pagulaste rakendamine leevendada tööjõupuudust Eesti tööturul, selgus CV-Online’i läbi viidud Baltikumi tööturu-uuringust.

«Uuringu tulemused näitavad, et Eesti tööandjad on Baltimaade lõikes kõige positiivsemalt meelestatud pagulaste rakendamise osas kohalikul tööturul. Eestis arvab 35 protsenti tööandjaist, et see võiks leevendada tööjõupuudust, Lätis 20 protsenti ning Leedus 17 protsenti. Seejuures leitakse, et pagulaste arv peaks olema suurem, et sellel oleks kohalikule tööturule märgatav mõju,» andis uuringu tulemustest ülevaate CV-Online’i turundusjuht Heikko Gross.

Samast uuringust tuli välja, et 40 protsenti Eesti tööandjatest planeerib järgneva kuue kuu jooksul töötajaid värvata ning 50 protsenti Eesti tööandjate hinnangul on värbamisi keerulisem läbi viia kui aasta tagasi.

«Nii antud uuring kui turu üldised trendid näitavad, et töötajate leidmine on üha keerulisem enamike tööandjate jaoks. Iga järgnev värbamine on kulukam kui eelmine ning osad tööandjad näevad pagulaste värbamises ühte võimalikku viisi tööjõupuudusega toime tulemiseks,» kommenteeris Gross. 

CV-Online viib iga-aastaselt läbi Baltikumi tööturu-uuringut, millele vastas sel aastal üle 2600 ettevõtte esindaja Eestist, Lätist ja Leedust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles