Facebook hakkab kõigile töötajatele palgaga vanemapuhkust pakkuma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg Foto: Reuters/ScanPix

Vähem kui nädal peale seda, kui sotsiaalvõrgustiku Facebook tegevjuht Mark Zuckerberg teatas, et ta võtab oma esiklapse sündides välja kaks kuud vanemapuhkust, teatas ettevõte, et hakkab palgaga vanemapuhkust pakkuma ka kõigile USAst väljaspool tegutsevatele täisajaga töötajatele, kirjutab Reuters.

Uuel aastal jõustuva muudatuse järgi on vanematel võimalik välja võtta kuni aasta jooksul peale lapse sündi kokku kuni neli kuud palgaga puhkust, olenemata vanema soost ning asukohast. Seni kehtis see hüve vaid sotsiaalvõrgustiku USAs baseeruvatele töötajatele. Väljaspool USAd said neli kuud välja võtta ainult emad ning laste esmased hooldajad, isadele ning teisestele hooldajatele kehtis vaid nelja nädala pikkune palgaga vanemapuhkus.

«Me tahame oma töötajaid kõikides eluetappides toetada ning samuti soovime olla pereinimeste jaoks parim koht töötamiseks,» ütles Facebooki personalijuht Lori Matloff Goler pressiteates. «Oluline osa sellest on palgaga vanemapuhkuse pakkumine.»

Goleri sõnul on uuest muudatusest erilist kasu väljaspool USAd asuvatel isadel ning töötajatel, kes on samasoolistes suhetes laste hooldajad.

Mark Zuckerberg teatas eelmisel nädalal, et ta võtab peale oma tütre sündi välja kaks kuud vanemapuhkust. Oma naise Priscilla Chani rasedusest teatas ta käesoleva aasta juulis, jättes oodatava sünniaja täpsustamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles