Meeleheitel Venemaa: prokurörid saadetakse investeeringute järele

Andres Reimer
, business journalist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsetav miilits. Venemaa ametivõimud võtavad investoritele huvi mitte pakkuvad regioonid uurimise alla.
Suitsetav miilits. Venemaa ametivõimud võtavad investoritele huvi mitte pakkuvad regioonid uurimise alla. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS
  • Kohalike võimude tegevusele antakse "printsipiaalne" hinnang.

Peaprokuratuur andis prokuröridele ülesande uurida Venemaa kümnes kõige madalama investeerimisaktiivsusega regioonis kohalike võimude töö tõhusust, kirjutas Rosbalt.

Uurimise alla läheb ka Eesti naabruses asuv Pihkva oblast.

„Vaatamata sellele, et föderaalse keskuse poolt võetakse ette märgatavaid samme, mis on suunatud ennekõike väike- ja keskmise ettevõtluse toetuseks, eraldi seisvate föderatsioonisubjektide kohalikud omavalitsused ilmselgelt ei pinguta küllaldaselt,“ teatas Venemaa peaprokuröri esimene asetäitja Aleksndr Buksman.

Buksmani sõnul näitab Venemaa strateegiliste initsiatiivide keskuse poolt koostatud Venemaa regioonide investeerimiskliima reiting, et ettevõtjate õiguste tagamine nõuab terves reas föderatsioonisubjektides senisest teravamat tähelepanu.

„Sellepärast tuleb Adõgee vabariigi, Stavropoli krai, Arhangelski, Volgogradi, Kaliningradi, Novgorodi, Pihkva, Rjazani, Smolenski ja Tveri oblasti prokuröridel ja ettevõtjate kogukonnal määratleda olemasolevate administartiivsete barjääride ring, mis takistab äritegevust, anda printsipiaalne hinnang kohalike võimude tegevuste, ehk õigemini tegevusetusele,“ teatas Buksman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles