Venelased loobuvad kinnisvaraostudest Türgis

Andres Reimer
, business journalist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protest Türgi saatkonna ees
Protest Türgi saatkonna ees Foto: Ramil Sitdikov/Sputnik
  • Türgi ehitusfirma: türgi rahvas toetab venelasi.

Ligi 70 protsenti varem Türgis maja või korterit osta soovinud venelastest tühistasid kavandatud tehingu pärast Venemaa pommitaja alla tulistamist, kirjutas RBK.

Kinnisvaraostude katkestamise põhjuseks kujunes Venemaa valitsuse poolt sanktsioonide kehtestamine Türgi suhtes pärast vahejuhtumit, kui Türgi õhujõud tulistasid alla korduvalt piiri rikkunud Venemaa pommitaja.

Venemaa tühistas viisavabaduse Türgiga ning asus piirama sellest riigist pärit tööstus- ja toidukaupade sissevedu.

Osa kinnisvaraagentuuride klientidest loobus kavatsetud tehingust kohe, teised aga panid pooleli oleva tehingu ootele.

Venelased lahkuvad Türgi kinnisvaraturult, hoolimata sealsete vahendusfirmade meeleheitlikest pingutustest. Näiteks saatis ehitusfirma Elite Group oma klientidele kirja, kus väidab, et „türgi rahvas toetab venelasi ja ootab konfliktile rahumeelset lahendust.“

Venelaste seas on kõige populaarsem kinnisvaratehingute sihtkoht Istanbul, kuhu paigutavad raha kinnisvaratehingutelt teenida lootvad venelased. Isiklikuks tarbeks ostetakse maju ja kortereid peamiselt  kuurortlinnadesse Antaliasse ja Alaniasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles