Enamik venemaalasi arvab, et riigis on majanduskriis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihamüüja Smolenskis
Lihamüüja Smolenskis Foto: TASS / Scanpix

Majanduskriisist rääkivate venemaalaste hulk on kasvanud augusti 68 protsendilt 72-ni, selgus reedel avaliku arvamuse fondi küsitlustulemustest.

Seejuures arvab 15 protsenti, et Venemaal praegu kriisi ei ole (augustis oli neid 17 protsenti). Vastusega jäi kimpu 12 protsenti.

Kriisist rääkijad näevad selle avaldumist hinnakasvus ja inflatsioonis (41 protsenti), elatustaseme languses, väikestes palkades ja pensionites (22 protsenti), töötuses ja koondamistes (16 protsenti).

Hinnates oma ainelist olukorda, ütles 38 protsenti küsitletutest, et neil jätkub raha rõivaste jaoks, kuid mitte olmetehnika tarvis, 27 protsendil on toiduraha, kuid mitte rõivaste jaoks.

Nende hulk, kel nappis toiduraha, kasvas 14 protsendini võrreldes augusti üheksa protsendiga.

17 protsendil venemaalastel on raha olmetehnikaks, kuid ei jätku auto tarvis. Neid, kes võivad omale lubada auto ostmist, on viis protsenti.

Pea kaks kolmandikku vastanutest (61 protsenti) peavad oma ainelist olukorda keskmiseks (augustis oli neid 65 protsenti), ligi kolmandik kehvaks ( vastavalt 31 ja 24 protsenti augustis). Seda, et rahaga on neil kõik hästi, ütles seitse protsenti küsitletutest (augustis oli neid üheksa).

34 protsendi venemaalaste arvates järgneva aasta jooksul nende aineline olukord ei muutu, paranemist usuvad 12 protsenti, 30 suhtuvad sellesse pessimistlikult ja 23 protsenti vastanutest jäi vastusega kimpu.

21.-22. novembrini Venemaa 53 subjekti 104 linnas ja asulas läbi viidud küsitluses osales 1500 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles