BaltCap investeerib Eesti hambaraviettevõttesse

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hambaravi
Hambaravi Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Baltikumi era- ja riskikapitalifirma BaltCap omandab osaluse Eesti hambaraviteenuste ettevõttes Dental Invest Estonia.

Erakapitalifond BaltCap Private Equity Fund II (BPEF II) omandab Dental Invest Estonia kontsernis 56protsendilise osaluse läbi osakapitali emissiooni. Ülejäänud 44 protsenti osalust jääb kontserni juhtkonnale ning arstidele.

“Hambaravi on tervishoius üks kiiremini arenevaid valdkondi, millel on suurepärane pikaajaline perspektiiv. DIE kontserni spetsialistidest koosnev meeskond on loonud keti muljetavaldavaid ja moodsaid kliinikuid. Uue investeeringu abil soovib BaltCap aidata DIE kontsernil kiiret arengut jätkata ning laieneda ka väljapoole Eestit,” ütles Martin Kõdar, BaltCapi juhtivpartner.

“Laienemisplaanide elluviimiseks otsisime ettevõttele pikaajalist investorit. Valisime BaltCapi nende professionaalse lähenemise, pühendumise ning meie ettevõtte vajaduste hea mõistmise tõttu. Koostöö BaltCapiga annab meile kindlustunde, et jätkata pakutavate teenuste ja kliinikute võrgustiku laiendamist,” märkis Vallo Veering, DIE asutaja.

Tehing on kavas lõpule viia detsembris 2015 ning see eeldab Eesti Konkurentsiameti heakskiitu. Tehingu hinda osapooled ei avalikusta.

BaltCap Private Equity Fund II (BPEF II) teeb omakapitaliinvesteeringuid uuenduslikesse Baltikumi ettevõtetesse, keskendudes buy-and-build tüüpi tehingutele. BPEF II loodi koostöös Euroopa Investeerimisfondiga (EIF), mis investeerib läbi Balti Innovatsioonifondi (BIF). BIF on EIF-i ning Eesti, Läti ja Leedu valitsuste poolt loodud fondifond.

Dental Invest Estonia kontserni eesmärgiks on pakkuda täielikku raviteenust hambaravi ning sellega seotud valdkonnas. Ettevõttel on üle Eesti 12 kliinikut, kus töötab ühtekokku 190 inimest. Suuremad tütarettevõtted on Ortodontiakeskus OÜ, Dental Design OÜ ja Dental Export OÜ. 2015. aasta märtsis avati uus kaasaegne kliinik Tallinnas ning tuleval aastal plaanitakse avada sarnane kliinik ka Tartus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles