Galerii: soodustusi jahtivad ameeriklased ummistasid poed

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaemüüjad üle kogu USA avasid oma poed südaööl, et meelitada ligi varajasi musta reede nimelise ostupüha soodustusi jahtivaid kliente. Esmaste hinnangute kohaselt oli rahvast palju.

«On veel vara, aga praeguse põhjal võib öelda, et rahva hulk on hea, aga mitte suurepärane,» ütles jaekaubanduse konsultatsiooniagentuuri president Craig Johnson. Neil on üle kogu riigi 18 kohas väljas liikmed, kes klientide arvu jälgivad, kirjutab Reuters.

Samas on paljud poed puupüsti täis. Näiteks Toys R New Yorgi Times Square'i poe järjekorras seisis vähemalt 200 inimest.

Kui traditsiooniliselt algasid sooduspakkumised tänupühale järgneval päeval ehk reedel, siis internetikaubamajadega võistlemiseks avatakse poed nüüd juba südaööl ehk tänupüha õhtul. Nelja pühadejärgse päeva jooksul ostavad ameeriklased viiendiku jõulukinkidest ja kulutavad miljardeid dollareid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles