Äripäev: Jevgeni Ossinovski võib seadusemuudatuse pidurdamisega kasu tuua isa ärile

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Alar Truu / Õhtuleht

Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees Jevgeni Ossinovski pidurdas seadusemuudatuse, mis võib tema miljonärist isa Oleg Ossinovski äri käekäiku mõjutada, kirjutab Äripäev.

Sotsiaalministeeriumi nimel jättis tervise- ja tööminister Ossinovski kooskõlastamata majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist kooskõlastusringile saadetud elektrituruseaduse muutmise seaduse eelnõu, kuna tema hinnangul oleks eelnõu põhjendamatult diskrimineeriv tuuleenergia suhtes, kuna toetuste saamisel säilib 600 GWh aastane mahupiirang.

Pole saladuseks, et sotsidel on olnud juba aastaid tihe side taastuvenergia tootjatega ning mitu tuulest energiat püüdvat ärimeest on teinud sotsidele viimastel aastatel kopsakaid annetusi.

Kuid Ossinovski reageeringu tuuleenergia diskrimineerimist muudab pikantsemaks fakt, et ka tema miljonärist isal ja erakonna suursponsoril Oleg Ossinovskil on ärihuvid Läänemaal Hanila vallas asuva 12 MW võimsusega tuuleparki omavas Skinest Energias.

Jevgeni Ossinovski kinnitusel ei ole selles kirjas esitatud seisukohad mitte kuidagi mõjutatud isa osalusest tuuleenergia äris ning ta ei ole ka kunagi arutanud isaga seaduseelnõu võimalikke mõjusid, vaid tegemist on erakonna programmiliste väärtuspõhimõtetega.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles