Uber meelitas enda palgale kolm Goldman Sachsi tippjuhti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi logo
Uberi logo Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS

Kolm investeerimispanga Goldman Sachs San Franciscos asuva tehnoloogiainvesteeringute üksuse tippjuhti on viimastel kuudel meelitatud transpordivahendusega tegeleva idufirma Uber palgale, kirjutab Reuters.

Uber, mille väärtuseks hinnati viimases rahastusvoorus 51 miljonit dollarit, plaanib lähema kahe aasta jooksul börsile minna. Reutersi hinnangul silub  pankurite palkamine teed aktsiate avaliku esmaemissioonini. Samal ajal saavad Goldman Sachsi endised tippjuhid nautida pangast paindlikumaid töötingimusi ning tulevikus ka neile määratud aktsiatest ja aktsiaoptsioonidest tõusvat tulu.

Uber on ka varem Goldman Sachsi tehnoloogiainvesteeringute üksusest tipptöötajaid üle meelitanud. Näiteks läksid mõnda aega tagasi iduettevõtte palgale finantsjuht Gautam Gupta ning äriklientide juht Cameron Poetzcher.

Uber on kogu oma tegevusaja jooksul kogunud investoritelt kokku 7,4 miljardit dollarit ning panustanud suure osa sellest agressiivsesse laienemisesse. Hetkel tegutseb ettevõte 68 riigis ning töötajate arv on eelmise aasta alguse 550lt kasvanud tänaseks 5000ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles