Sajandi suurima teemandi eest küsitakse enam kui 60 miljonit dollarit

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lucara Diamondi poolt leitud 1111 karaadi suurune hiigelteemant.
Lucara Diamondi poolt leitud 1111 karaadi suurune hiigelteemant. Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal 1111 karaadise hiidteemandi leiust teatanud ettevõtte Lucara Diamonds tegevjuht William Lamb ütles, et ei kiirusta vääriskivi müüma kuid andis mõista, et soovib selle eest saada vähemalt 60 miljonit dollarit.

«Ma pole veel oma naiselt küsinud,» ütles William Lamb Bloombergile. «Aga see on rohkem kui 60 miljonit dollarit, mida spetsialistid hindavad selle väärtuseks olevat,» lisas ta.

«Paljud võtavad hinna aluseks 60 000 dollarit karaat,» sõnas Lamb, kes on 40 miljoni dollari suuruse pakkumise juba tagasi lükanud. Ettevõte ei kiirusta aga kivi müüma, sest neil võlgu ei ole.

Samas on Lucara pöördunud Londoni loodusajaloo muuseumi poole võimaluseks selle väljapanekuks ning Discovery telekanali poole dokumentaalfilmi tegemiseks.

«Teemandisektor ei ole võimaluste poolest üleküllastunud, mistõttu see praegu müüa erilist mõtet ei ole,» ütles Lamb. «Meil on aega vaadata, kuidas on parim viis seda müüa. Ka mittemüümine on võimalus,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles