Michali hinnangul võib Mõntu-Ventspilsi liinil olla potentsiaali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätlane
Lätlane Foto: SCANPIX

SA Saaremaa Turism koostatud Mõntu–Ventspilsi liini taaskäivitamisega tasuvusarvutustega tutvunud majandus- ja taristuminister Kristen Michali hinnangul võib ideel olla potentsiaali, kirjutab laevaärimees Vjatšeslav Leedole kuuluv maakonnaleht Saarte Hääl.

Selle aasta mais tegid Saaremaa ettevõtjate liit ja SA Saaremaa Turism ühispöördumise majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile palvega otsida koostöös võimalusi Mõntu–Ventspilsi laevaliini taaskäivitamiseks. Ministeeriumi soovil koostas SA Saaremaa Turism ka analüüsi liini taasavamisega kaasnevatest kuludest ja tuludest.

«Nagu Eestile tervikuna, nii on saartele ühendused pea kõige olulisem võimalus teenida tulu ja majandust arendada. Leppisime saare ettevõtjatega kevadel kokku, et ettevõtjad teevad täpsemad arvutused ja siis vaatame koos. Ka pärast arvutusi saan öelda, et ideel on jumet,» kinnitas minister Michal kolmapäeval.

Tema sõnul saab uurida Läti poole huvi ning koos ettevõtjatega arutada, millega ja millises suuruses saavad riigid ja omavalitsused asjale õla alla panna. «Ventspilsi–Mõntu liin tooks kahtlemata uusi külalisi ja tulu saarte ning kogu Eesti majandusele, seda ongi vaja,» sõnas minister.

Ministeeriumi seisukoht on SA Saaremaa Turism juhatuse liikme Angela Nairise sõnul aluseks, mis võimaldab teha juba põhjalikumaid ettepanekuid, leida liinile opereerija, suhelda konkreetsemalt Läti-poolsete partneritega. Ta märkis, et kõigi positiivsete asjaolude kokkulangemisel on esimene võimalus liini taaskäivitamiseks 2017. aasta mais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles