EKP hoiatas suurtest arenevatest riikidest tuleneva ohu eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Keskpank.
Euroopa Keskpank. Foto: AP / Scanpix

Euroopa Keskpank (EKP) hoiatas täna avaldatud finantsstabiilsuse ülevaates, et suured arenevad riigid võivad probleemide korral ohustada Euroopa finantsturu stabiilsust.

Viimaste kuude Hiina ja Kreekaga seotud lühikeste kõikumisperioodide jooksul on euroala finantssüsteem olnud üsna paindlik, märkis pank. Kuid EKP rõhutas, et ootamatud finantsturu kõikumised näitavad, et arenevate riikidega seotud ohud kasvavad, vahendas AFP.

Suurimat muret valmistab keskpangale Hiina, mille osakaal maailmamajanduses on kasvanud. Suured langused Hiina aktsiaturul augustis andsid tugevaid järeltõukeid üla maailma, sealhulgas euroalas.

Keskpank tõdes, et euroala kasvanud investeerimisfondid on järk-järgult laiendanud investeeringuid arenevatel turgudel, sealhulgas Brasiilias ja Venemaal. Kuna euroalas on intressimäärad nullilähedased ja euroala majandus nõrgalt toibumas, siis otsivad paljud investorid suurema riski ja tootlusega investeerimisvõimalusi arenevates riikides, mis võib anda tagasilööke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles