Microsoft muutub üha meestekesksemaks ettevõtteks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti kontor New Yorgis
Microsofti kontor New Yorgis Foto: JEWEL SAMAD/AFP

Maailma suurima tarkvarafirma Microsoft töötajate seas on naissoo esindajaid vaid 26,8 protsenti, mullu oli sama näitaja 29 protsenti, vahendab Wall Street Journal ettevõtte avalikustatud mitmekesisusraportit.

Microsofti globaalse mitmekesisuse juhi Gwen Houstoni sõnul on naissoo osakaalu vähenemise põhjuseks väljaspool USAd tegutsevates riistvaratehastes viimasel aastal toimunud koondamised. Suurem osa neist töökohtadest olid naiste käes. Kui mullu sügisel oli Microsofti tehasetöölistest 60,8 protsenti naised, siis aasta hiljem on selleks näitajaks 57,9 protsenti.

«Me ei ole naiste osakaaluga kogu töötajate arvust rahul,» tunnistas Houston. «Meie juhid teevad kõik, mis nende võimuses, et neid näitajaid parandada.»

Mitmekesisuse tagamine ei ole aga ainult Microsofti probleemiks. Valgete noorte meeste ülekaal Silicon Valley ettevõtetes on pikka aega olnud meediakriitika sihtmärgiks, mistõttu on mitmed ettevõtted nagu Facebook ja Alphabet hakanud iga-aastaselt avaldama mitmekesisusraporteid, et näidata, et liigutakse tasapisi siiski tasakaalu suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles