Korteriühistud soovivad tuge küttesüsteemide uuendamisel

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Täna riigikogu rahanduskomisjoni koosolekul osalenud Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) juhatuse liige Urmas Mardi tunnustas valitsust otsuse eest loobuda gaasiaktsiisi tõstmisest, kuid peab vajalikuks riigi tuge küttesüsteemide renoveerimisel.


Mardi sõnul on tervitatav, et valitsus võttis kuulda erinevate ühenduste häält ning loobus gaasiaktsiisi tõusust. Samas märkis ta, et debati käigus tõstatatud küsimused energiasäästust ja taastuvate energiaallikate laialdasemast kasutamisest on põhimõtteliselt õiged, äärmiselt oluline on samuti energiajulgeoleku aspekt - sõltuvuse vähendamine Venemaalt tarnitavast gaasist.

Kuna küttehinna tõus jätkub ilmselt ka järgmistel aastatel, siis tuleks EKÜL-i arvates enam panustada küttesüsteemide renoveerimisse. «Tegemist on suurte investeeringutega, seepärast teeme ettepaneku, et riik toetaks korteriühistuid küttesüsteemide renoveerimist 50 protsenti ulatuses,» selgitab Mardi.

Finantstuge võiks osutuda ka nendele korteriühistutele, kes arenenud riikide kogemusi kasutades soovivad kasutusele võtta alternatiivseid energiaallikaid, näiteks paigaldada katusele päikesepatareid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles