Konkurent leiab, et Elron saab keelatud riigiabi

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: Postimees

Elroni konkurendi Sebe omanikfirma tellitud õigusanalüüs viitab, et riigi plaan osta Elronile Tallinn-Tartu liini teenindamiseks uued rongid võib olla vastuolus riigiabi reeglitega. Majandusministeerium kinnitas, et tegemist ei ole keelatud riigiabiga, samas ollakse valmis selles küsimuses Euroopa Komisjoniga konsulteerima.

Bussifirmade Sebe ja LuxExpress omanik palus advokaadibürool Sorainen uurida, kas Eesti riik tohib Elronit toetada Tallinn-Tartu liinile uute rongide hankimiseks või on see konkurentsi rikkumine, vahendas ERRi uudisteportaal.

Soraineni vandeadvokaadi Allar Jõksi sõnul tohiks tänases igati toimivas konkurentsiolukorras riigiabi eraldada vaid amortiseerunud rongide asendamiseks.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi väitel annab Euroopa Liidu seadus neile väga laiad õigused tellida teenust, mida reisijad nõuavad, ent siseriiklike vaidluste maha võtmiseks esitatakse Euroopa Komisjonile ilmselt eelteavitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles