Hiina ehitab maailma suurimat loomade kloonimise tehast

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinas kloonitud lammas Peng Peng
Hiinas kloonitud lammas Peng Peng Foto: Reuters / Scanpix

Hiinasse ehitatavas maailma suurimas loomade kloonimise tehases plaanitakse kloonida koeri, lemmikloomi, võistlushobuseid ja veisekarja.

Xinhua uudisteagetuur vahendas, et teadlased on sõlminud lepingu kommertsalustel tegutseva kloonimiskeskuse rajamiseks Tianjini, Kirde-Hiinasse, vahendab Business Insider.

Peahoone ehitus on juba alanud ja teadlased loodavad seal töötama hakata 2016. aasta esimeses pooles. Keskusesse on investeeritud ligi 200 miljonit jüääni (29,4 miljonit eurot) ning see hõlmab ka geenide säilitamise ala ja muuseumi. Xu Xiaochuni hinnangul on keskus võimeline tootma esialgu igal aastal 100 000 veise embrüot, hiljem suureneb toodang miljonini.

Hiina teadlased on klooninud lambaid, veiseid ja sigu juba alates 2000. aastast, kuid viimasel ajal on püütud kloonida loomi ka mitteteaduslikel eesmärkidel. Hiina esimene ärieesmärgiga loomade kloonimise tehas avati 2014. aastal. Esimene projekt oli kloonida Tiibeti mastiffi kutsikaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles