Suurpanga juht: pankurid saavad liiga kõrget palka

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deutsche Banki kaastegevjuht John Cryan
Deutsche Banki kaastegevjuht John Cryan Foto: Reuters / Scanpix

Deutsche Banki kaastegevjuht John Cryan ütles, et pankurid teenivad endiselt liiga palju raha ja neile lubatakse liiga kiiresti preemiaid, kirjutab Bloomberg.

«Paljud inimesed sektoris usuvad endiselt, et neile peaks maksma ettevõtjatele väärilist palka kuigi nad käivad tööl, kus on regulaarne palk, pension ja tervisekindlustus ning nad mängivad teiste inimeste rahaga,» ütles Cryan esmaspäeval Frankfurdis toimunud konverentsil. «Selles ei ole mitte midagi ettevõtlusele omast välja arvates kompensatsioonisüsteem.»

Ta hoiatas paar nädalat tagasi, et töötajate boonused peavad peegeldama ka ettevõttele varasema tegevuse tõttu määratud trahve. Pank peab tema sõnul muutma süsteemi, kuidas töötajatele tasusid maksta nii, et see vastaks perioodile, mil töötaja kasumit toodab. Näiteks maaklerid toodavad kasumit lühema perioodi jooksul kui ettevõtte pangandusega tegelevad töötajad või fondijuhid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles