Aafrika dollarimiljardäride arv on aastaga viie võrra kahanenud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aafrika rikkaim inimene Aliko Dangote
Aafrika rikkaim inimene Aliko Dangote Foto: SCANPIX

Forbesi andmetel on dollarimiljardäride arv Aafrikas kahanenud aastaga kahekümne kaheksalt kahekümne kolmeni.

Kontinendi 50 kõige rikkama inimese varanduse koguväärtuseks on 95,6 miljardit dollarit ehk 15 miljardit dollarit vähem kui mullu. Viiendat aastat järjest on rikkaimaks aafriklaseks nigeerlane Aliko Dangote, kelle varanduse väärtuseks hindab Forbes 16,7 miljardit dollarit ehk 5 miljardit väiksemaks kui eelmisel aastal. Dangote tegutseb mitmel ärialal, börsikaupadest kinnisvara ning tsemenditootmiseni.

Rikkuselt teiseks aafriklaseks on DeBeersi teemandiäri pärija Nicky Oppenheimer, kes müüs kolm aastat tagasi oma osaluse ettevõttes kaevandusfirmale Anglo American 5,1 miljardi dollari eest. Forbes hindab tema varanduse koguväärtuseks 6,6 miljardit dollarit.

Aafrika rikkaima 50 inimese seas on 16 lõuna-aafriklast, kümme nigeerlast, kaheksa marokolast, seitse egiptlast, kolm tansaanlast ja kolm keenialast. Alžeeria, Uganda ja Angola olid esindatud ühe inimesega.

Täispika edetabeliga saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles