Fund Ehitus rajab 90 miljonit eurot maksva Tallinna vangla

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigi Kinnisvara juht Urmas Somelar kirjutas täna Fund Ehituse poolt juhitava konsortsiumiga alla Rae valda  Soodekülla uue Tallinna vangla ehitamise lepingule.

„Alustame ettevalmistus- ja projekteerimistöödega tänavuse aasta lõpus ning ehitamine algab 2016. aasta kevadel,“ ütles Fund Ehituse juhatuse liige Ott Kikkas.

„Uus vangla suurendab Eesti sisemist julgeolekut ja vähendab vangla sisest kuritegevust, mis aitab seaduse vastu eksinud inimestel normaalse elu juurde tagasi pöörduda,“ ütles lepingu alla kirjutamise juures viibinud justiitsminister Urmas Reinsalu. „Samuti avaneb seejärel võimalus sulgeda halvas seisukorras olevad Harku ja Murru vangla.“

Juba 2018. aasta lõpus valmiv ligi 90 miljonit eurot maksev kompleks mahutab neljateistkümnes hoones kokku 1208 kinnipeetavat. Samasse ehitatakse uus väljasaatmis- ja interneerimiskeskus.

Vangla eluosakondadesse on kavandatud 512 kambrit meessoost ning 92 kambrit naissoost süüdimõistetud ja vahistatud isikute jaoks. Eluosakondades on lisaks sellele plaanitud veel kuusteist kartserikambrit meeskinnipeetavatele ja neli kartserit naiskinnipeetavatele.

Fund Ehituse partneriks on konsortsiumis AS TREF Nord.

Enam kui 60 000 ruutmeetri suuruse netopinnaga kompleksi arhitekt on Indrek Saarepera ja projekteerija AS Amhold.

Tulevane vanglakompleks numbrites:

Maa-ala suurus             261 171 m²

Hoonete arv                14

Korruste arv                kuni 7

Suletud netopind         61 100 m²

Allikas: RKAS

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles