Kanada laevakompanii tahab «Hiiumaa» ära osta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praamid Rohuküla sadamas.
Praamid Rohuküla sadamas. Foto: Mihkel Maripuu

Üks maailma suuremaid laevafirmasid British Columbia Ferry Services Inc tunneb huvi AS-i Saaremaa Laevakompanii kolmanda uue laeva «Hiiumaa» ostmise vastu.

Võimaliku laevaostu sooviga Saaremaale tulnud BC Ferries’i laevastiku tehniline direktor Bruce Paterson ja laevade väljavahetamise programmi direktor Alexander E. Izett viibisid üleeile Saaremaa Laevakompaniis ja tutvusid muuhulgas ka siinse laevapiletite müügisüsteemiga, kirjutas Saarte Hääl.

«Olemegi siin selleks, et uurida lähemalt uusi laevu, kuna oleme huvitatud ühe sellise ostmisest ja eriti pakub meile huvi just kolmas laev, mis on alles Norras kokkupanemisel,» ütles Izett.

Saaremaa Laevakompanii tegevjuht Tõnis Rihvk selgitas Saarte Häälele, et laevakompanii grupi ettevõtete prioriteet on mandri ja Lääne-Eesti saarte vahelise liikluse korraldamine ja selle viimine järkjärguliselt uuele tasemele.

«Eks me peame kõik otsused rahulikult läbi mõtlema olukorras, kus taas on päevakorda kerkinud riigi oma laevapargi ehitus ja muud alternatiivsed investeeringud saarte ja mandri vahelise liikluse tarbeks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles