Soome Outotec koondab üle maailma 650 töökohta

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Outoteci katsesulatusahi Poris Soomes.
Outoteci katsesulatusahi Poris Soomes. Foto: outotec.com

Soome kaevandustehnoloogiafirma Outotec teatas täna kulukärpeprogrammist, mille käigus koondatakse üle maailma kuni 650 töökohta.

Börsiteate kohaselt loodab Outotec vähendada aastaseid kulusid 70 miljoni euro võrra, võrreldes tänavuse kolmanda kvartaliga. Kulukärpeprogrammi maksumuse eeldab ettevõte ulatuvat 40 miljoni euroni.

«Kaevandus- ja metallitööstuse turuolukord on veelgi nõrgenenud viimastel kuudel,» ütles Outoteci tegevjuht Pertti Korhonen. «Seepärast on vältimatu, et kohandame oma tegevust ja parandame kulude struktuuri. Vajalikud meetmed on kahetsusväärsed, kuid vältimatud, et tagada meie konkurentsivõime raskes turuolukorras.»

Outoteci palgal on üle maailma 5000 inimest. Kärped võivad viia töötajate arvu vähendamiseni maksimaalselt 650 võrra koondamiste jt abinõudega, teatas ettevõte. Säästueesmärgi saavutamiseks võidakse jätta uuendamata ka tähtajalised töölepingud ning osa inimesi sundpuhkusele saata. Soomes alustas Outotec ametiühingutega läbirääkimisi maksimaalselt 160 töötaja koondamiseks.

See on juba teine Outoteci kulukärpeprogramm. Eelmisel aastal koondas ettevõte üle poole tuhande töötaja üle maailma, vähendades aastakulu 50 miljoni euro võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles