Spotify hakkab töötajatele pakkuma pooleaastast täispalgaga vanemapuhkust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spotify
Spotify Foto: lifehacker.com

Rootsi päritolu muusikastriimimisteenus Spotify teatas eile, et hakkab töötajatele pakkuma kuni kuue kuu pikkust täispalgaga vanemapuhkust.

Ettevõtte pressiteate järgi on vanematel võimalik pooleaastane palgaga puhkus välja võtta kuni oma lapse kolmanda sünnipäevani. Seejuures kehtib uus hüve ka tagasiulatuvalt ehk sellele on õigus kõigil muusikateenuse töötajatel, kelle laps sündis 2013. aastal või hiljem.

Lisaks kehtestatakse vanemapuhkuselt tulevatele töötajatele spetsiaalne programm tööellu naasmise hõlbustamiseks, millega võimaldatakse esimesel tööpostile naasmise järgsel kuul osaajaga või ka kodunt töötamist.

Tänavu on lisaks Spotify´le oma vanemapuhkusega seotud hüvesid suurendanud mitmed tuntud tehnoloogiaettevõtted.

Adobe teatas augustis, et pikendab emadele täispalgaga vanemapuhkuse kestvust 12 nädalalt 26 nädalale, nädal varem oli Netflix teatanud, et hakkab oma töötajatele pakkuma esimese aastal pärast nende laste sündi või adopteerimist piiramatut täispalgaga vanemapuhkust. Microsoft pikendas juba veidi varem palgaga vanemapuhkuse kestvust 12 nädalale.

Konsultatsioonifirma Towers Watson andmetel on USA ettevõtete seas keskmiseks palgaga vanemapuhkuse kestvuseks 30 päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles