Euroliit algatas investeerimiskava uuendusliku tehnoloogia edendamiseks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopenhaageni keskkonnateemaline CO2 kuup.
Kopenhaageni keskkonnateemaline CO2 kuup. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjon kuulutas 9. novembril välja esimese projektikonkursi maailma kõige ulatuslikuma kava raames, millega toetatakse investeerimist vähese CO2-heitega tehnoloogia ja taastuvenergeetika näidisprojektidesse

NER300 nime kandva algatusega antakse mõjus rahaline toetus vähemalt kaheksale süsinikdioksiidi kogumise ja säilitamise tehnoloogia projektile ning vähemalt 34 uuenduslikule taastuvenergeetika tehnoloogia projektile, vahendas Euroopa Komisjoni Eesti esinduse pressiesindaja.

Projekti eesmärk on edendada vähese CO2-heitega majanduse arengut Euroopas, luua uusi nn rohelisi töökohti ja aidata saavutada ELi sihte kliimamuutusega võitlemisel. Iga liikmesriigi kohta rahastatakse vähemalt ühte projekti.

Kava rakendamisel teeb komisjon koostööd Euroopa Investeerimispangaga. Algatust rahastatakse ELi heitkogustega kauplemise süsteemi kaudu ning praeguse turuhinna juures on
algatuse kogumaksumus 4,5 miljardit eurot.

Projektikonkursil osalemisest huvitatud ettevõtted peavad kolme kuu jooksul esitama oma pakkumised liikmesriikide tasandil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles