Maksuamet on OÜ-tamise kahtluses suhelnud juba ligi 200 ettevõttega

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Maksuamet teatas veidi enam kui kuu aega tagasi, et riigikohtu lahendite alusel saavad nad hakata suhtlema ettevõtetega, kus tippjuhtkond on töölepingu asemel töösuhtes OÜ kaudu.

Tänaseks on maksuameti avalike suhete juhi Rainer Lauritsa sõnul nad ise võtnud ühendust 180 suurema ettevõttega, mõned neist on ka kontsernid. «Valdavalt oleme saanud kinnituse, et vaadatakse oma maksuasjad üle, kuid meil on olnud võimalus 42 ettevõttele ka anda kindlus, et nende maksuasjad juba on korras,» ütles Laurits.

Lauritsa kirjeldusel on ettevõtted olnud ka ise aktiivsed ja nende poole pöördunud. «Igapäevaselt oleme teenindusbüroodes kohtunud 1-2 ettevõtjaga, lisaks veel nõustamised telefoni ja kirja teel. Julgustame seda veelgi rohkem tegema, et ettevõtja saaks kindluse oma maksuasjades,» ütles ta.

Peale nõustamistegevuse alustamist oli eelmisel nädalal esimene võimalus esitada deklaratsioonid vastavalt riigikohtu juhistele ning seda tegid 39 ettevõtet, kes olid lepingud ümber teinud. Ülejäänute osas ootab maksuamet muudatusi järgmisel kuul.

Siiski ei ole 180 veel lõplik ettevõtjate arv, kellega plaanitakse suhelda. Lauritsa sõnul jätkatakse nõustamise pakkumist.

Nõustamise alguseks oli Riigikohus teinud juba kolm otsust, mis puudutasid juhatuse liikmete kontrolli all olevatele äriühingutele tehtud väljamaksete ümberkvalifitseerimist töötasuks.

Riigikohtu halduskolleegium on nõustunud maksuhalduri ja kohtute seisukohaga, et kohtuasjas kogutud tõendid viitasid sellele, et lepingupooled jätkasid varem kehtinud töölepingutest tulenevate kohustuste täitmist ka pärast töölepingute asendamist osaühingutega sõlmitud teenuslepingutega või vastupidi, mistõttu oli õige äriühingutega sõlmitud käsunduslepingute ümberkvalifitseerimine töölepinguteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles