Maksuamet kaotab järgmisest aastast 168 töökohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja Tolliameti peadirektor Marek Helm.
Maksu- ja Tolliameti peadirektor Marek Helm. Foto: Eero Vabamägi

Maksu- ja tolliamet (MTA) andis teada, et alates järgmise aasta jaanuarist koondab amet 93 inimest ning kaotab erinevatest osakondadest kokku 168 ameti- ja töökohta; enim koondatakse töötajaid kontrolliosakonnast ja tollikorralduse osakonnast.

«Viimased maksukeskkonna arendused ja kaasnenud maksukultuuri paranemine lubavad oma tegevused radikaalsemalt läbi mõelda. Uue strateegia loomine tähendab muu hulgas seda, et senisest veelgi enam tegeleme tehnoloogia arendamisega, mis võimaldab hakkama saada vähema tööjõuga, sealhulgas väiksema arvu juhtidega,» ütles MTA avalike suhete osakonna juht Rainer Laurits BNS-ile.

«Struktuuri ja koosseisu muutmise põhjuseks on MTA uued strateegilised suunad ning töökorralduslikud ja struktuurimuudatused erinevates osakondades,» kommenteris MTA peadirektor Marek Helm kirjas rahandusministeeriumile koondamisi.

Laurits lisas, et MTA e-keskkonna loomine ja tegevuse automatiseerimine tähendab ka seda, et muudatus võimaldab MTA-l rohkem motiveerida rohkem oma inimesi arendama uue e-maksameti IT-lahendusi ning olema senisest rohkem valmis koostööks ettevõtjaga.      

Suurimad koondamised toimuvad kontrolliosakonnas, kus kaotatakse neli talitusejuhataja ametikohta, 14 juhtivrevidendi ametikohta, üks pearevidendi ametikoht ja 37 revidendi ametikohta ja kaks väärteomenetleja ametikohta.

Tollikorralduse osakonnast kaotatakse Põhja tollipunktis seitse vaneminspektori ametikohta ja kaks inspektori ametikohta seoses Muuga piiripunkti A pääsla automatiseerimisega

Lisaks kaotatakse MTA juhtkonna otsealluvusest ühe juhiabi töökoht seoses töö vähenemisega.

Koondamisega kaasnevad ülesütlemise etteteatamistähtaja ja puhkusehüvitiste väljamaksed summas 465 000 eurot, mis hüvitatakse MTA töötasude eelarvest.

MTA-s on alates 1. jaanuarist 2016 seega 1512 teenistuskohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles