Eesti firma arendab Murmanski suusakuurorti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferroteki osalusel püstitatud suusaliftid.
Ferroteki osalusel püstitatud suusaliftid. Foto: ferrotek.ee

Metallkonstruktsioone ja -detaile valmistav Ferrotek OÜ aitab Venemaa partneril Murmanski suusakuurorti arendada; Eesti ettevõtte ülesanne on suusamäe tehniliste lahenduste projekteerimine, ehitamine, paigaldamine ja hooldamine.

«Oleme nendega juba mõned aastad koostööd teinud. Meie ülesanne on mäe operaatoriga koostöös lahenduste väljatöötamine ja arendusplaanile vastavate tehniliste lahenduste elluviimine, olemasolevate tõstukiliinide ja lumetussüsteemide hooldamine ning keskuse arenedes uute lahenduste projekteerimine-ehitamine ja seadmete paigaldamine, lisaks ka kohaliku personali koolitamine,» ütles Ferroteki esindaja Marko Pikani BNSile.

Pikani sõnul on Murmanski suusamäel ja ümbritseval piirkonnal on potentsiaali, kuid suuremad investeeringud ja keskuse areng sõltub mõistagi eelkõige kohalikust turust ja külastajate arvust. «Kui turg seda soosib ja võimaldab, on operaatoril põhjust arendustegevusi kavandada ja ka ellu viia – selle juures saame meie nõu ja jõuga abiks olla.»

«Murmansk on tegelikult välisturistide jaoks huvitav paik. Lisaks suusamäele lisab omaette põnevust piirkonnale kindlasti ka nõukogude aegne nostalgia,» rääkis Pikani.

Ta lisas, et Ferroteki esindaja käis hiljuti Murmanskis algavaks mäehooajaks ettevalmistustöid juhendamas.

Lisaks suusakeskusele  loodab Ferrotek Venemaa partneriga peagi koostööd laiendada teistessegi valdkondadesse. «Pikemat perspektiivi silmas pidades on arutatud ka muid koostöövõimalusi,» ütles Pikani.

Ferrotek OÜ toodab metallkonstruktsioone ja -detaile, sealhulgas näiteks suusalifte, ning müüb neid peamiselt Eestis ja Soomes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles