Söödatootjatel kliendid kadunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siga
Siga Foto: SCANPIX

Olukord loomakasvatuses on mõjutanud ka loomasööda tootjate tegevust. Nii on näiteks sigadele mõeldud sööda tootjatest paljud uksed sulgenud ja need, kel endal loomad, jätkavad oma tarbeks tootmisega.

ASi Baltic Agro arendusjuhi ning loomasööda valdkonna eest vastutava Argo Bogdanovi sõnul on globaalsel tasandil loomasööda tootmises marginaalid iga aastaga vähenenud, mis omakorda on põhjustanud viimastel aastatel kogu maailmas söödatootmise konsolideerumise, vahendab Äripäev

See aasta on Bogdanovi sõnul loomakasvatajatele väga raske. Põhjused on kõigile teada - sigade Aafrika katku levik Eesti territooriumile ja teisalt väga madal piimahind. 

Kureoja Jõusöödatehase omaniku Urmas Lahe sõnul ei ole põllumajanduses toimuva tõttu löögi all mitte üksnes põllumajandusharud, vaid kaasa on tõmmatud ka sellega kaasnevad valdkonnad.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles