Soome Kesko ostab lähikaupluste keti

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siwa kauplus Helsingis.
Siwa kauplus Helsingis. Foto: lahikauppa.fi

Soome kaubandushiid Kesko ostis 60 miljoni euroga investeerimisfirmalt Triton 640 kauplusest koosneva väikepoodide keti Lähikauppa OY.

«Oma strateegia kohaselt otsib Kesko kasvu esmatarbekaupade jaemüügi sektorist,» ütles Kesko juht Mikko Helander ettevõtte börsiteate vahendusel.

Lähikauppa OY haldab kahte poeketti, Siwa ja Valintatalo, kuhu kokku kuulub 640 väikest nn lähipiirkonna kauplust. Mullune käive oli ettevõttel ligi miljard eurot, maksueelset kahjumit kogunes 11 miljonit eurot.

Tehinguga tugevdab Kesko oma positsiooni Soome turul käibelt teise jaekaubandusfirmana. Tehingu järel on Kesko osa Soome turust ligi 40 protsenti, millest seitse protsenti moodustab Lähikauppa lähipoodide kett. Suurim jaekaupleja on 46 protsendi suuruse turuosaga S-grupp.

Jersey saarele registreeritud ja peamiselt Põhja-Euroopas investeeriv Triton ostis poeketid kolm aastat tagasi.

Kesko teatas viimati, et vaatab üle oma lähiaastate investeerimisplaanid, seoses madalseisuga koduturl Soomes ja tähtsaimal välisturul Venemaal. Kokku kärbiti investeerimisprogrammi ühelt miljardilt 750 miljonile eurole.

Kesko käive ulatus eelmisel aastal üheksa miljardi euroni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles