Eesti firma müüs Rootsi maakonnale e-piletisüsteemi

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühiskaardi valideerimine Tallinna trammis.
Ühiskaardi valideerimine Tallinna trammis. Foto: Toomas Huik / Postimees

Tallinna ja Tartu e-piletisüsteemid loonud AS Ridango on valitud uue reaalajas toimiva reisiinfo ja e-pileti süsteemi tarnijaks Södermanlandi maakonnas Rootsis; avaliku hanke maksumuseks kujuneb hinnanguliselt 50 miljonit Rootsi krooni (5,4 miljonit eurot), teatas ettevõte.

Ridango juhatuse esimehe Erki Lipre sõnul pakub kaasaegne reaalajas toimiv infosüsteem ülevaadet kõikide kohaliku omavalitsuse bussiparki kuuluvate sõidukite liikumiste kohta läbi eri liideste. «Uus piletisüsteem parandab reisijate sõiduelamust ühistranspordi kasutamisel ning põhineb meie edukalt juurutatud lahendusel, mis toimib Västeråsi ja Gotlandi omavalitsustes Rootsis, kuid on sarnane ka Tallinnas, Tartus ning mitmes muus paigas üle Eesti kasutusel olevale süsteemile,» märkis Lipre.

Stockholmi kõrval asuvas Södermanlandi maakonnas elab üle 270 000 elaniku ning uus infosüsteem koos ühistranspordi piletimüügilahendusega hõlmab kõiki piirkonna 260 bussi. Södermanlandi ühistranspordiamet kuulutas Ridango ja Rootsi ettevõtte TriNorth Solutions AB pakkumise avaliku hanke võitjaks tänavu augustis.

Södermanlandi ühistranspordiameti esindaja Oskar Jonssoni sõnul on uue tehnoloogia kasutuselevõtmise eesmärk parandada reisijatele osutatava teenuse kvaliteeti ning muuta seeläbi ühistranspordi kasutamine lihtsamaks ja mugavamaks. «Uue lahendusega saame ka laiendada müügikanalite võrku ning pakkuda rohkem liiklusinfot reisijatele, et bussiga reisimine oleks kättesaadavam kõigile,» ütles Jonsson.

Uuele süsteemile üleminek toimub järk-järgult alates 2016. aasta talveperioodist ning hõlmab esialgu vaid bussitransporti Södermanlandis, kuid tulevikus võib Ridango süsteemi laiendada ka piirkonna reisirongiliiklusele.

Ridango pakub omavalitsustele ning ettevõtetele «võtmed-kätte» reaalaja infolahendusi ning e-piletisüsteeme Eestis (tuntuimad neist on Tallinna Ühiskaart, Tartu e-pilet, ID-Pilet). Ridango, endise nimega Ühendatud Piletite AS, asutati Tallinnas aastal 2005. Ettevõte on edukalt tarninud erinevaid ühistranspordi pileti- ja jälgimislahendusi Põhjamaade omavalitsustele ja eraoperaatoritele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles