Maakri tänava kõrghoone tööd jätkuvad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakri Kvartali arhitekt on Rasmus Tamme ja arhitektuurse osa on projekteerinud arhitektibüroo OÜ ARS Projekt. Täna on büroohoone ehitus seiskunud.
Maakri Kvartali arhitekt on Rasmus Tamme ja arhitektuurse osa on projekteerinud arhitektibüroo OÜ ARS Projekt. Täna on büroohoone ehitus seiskunud. Foto: eskiis

Maakri tänava 30-korruselise kõrghoone vahepeal seiskunud ehitustööd jätkuvad. Uueks ehitajaks sai Merko. 

Maakri Kvartal OÜ rajab Tallinna südalinna kõrghoonete teemaplaneeringu alale aadressil Maakri tn 19/21 seitsmest hoonest koosneva Maakri Kvartali, sh 30-korruselise maamärgilise tähendusega uue kõrghoone.

Kvartali uus projekteerimis- ja ehitusleping sõlmiti AS Merko Ehitus Eestiga, Merko jätkab ehitust kuni lõpliku valmiduseni.

Maakri Kvartali arendust rahastab Pohjola Pank. Kvartali ankurüürnikud on Pohjola Pank, Seesam Insurance AS ja EfTEN Capital AS.

Kokku investeerib Olav Miilile kuuluv Maakri Kvartal OÜ projekti ligikaudu 50 miljonit eurot. «Tallinna südalinna kerkib pärast 10-aastast pausi jälle uut kvaliteeti loov moodne kõrghoone, mis muudab linna siluetti ja on oluline samm Tallinna kõrghoonete teemaplaneeringu elluviimisel,» ütles Maakri projekti juht Jaan Erelt.

Ärikompleks koosneb kokku seitsmest hoonest: ehitatakse 30-korruseline kõrghoone, 10-korruseline  ja 4-korruseline hoone ning rekonstrueeritakse neli 20. sajandi algusest pärinevat 3-4 korruselist arhitektuurimälestist.

Maakri Kvartalis on kokku ligi 36 000 ruutmeetrit brutopinda,  sealhulgas ligi 21 500 m² üüritavat äripinda. Kvartali ankurüürnikeks on Pohjola Pank, Seesam Insurance AS ja EfTEN Capital AS. Kompleksi luuakse ligi 170 parkimiskohta ning otseühendus Tornimäe maa-aluse parkimismajaga. Kvartali juhtiv arhitekt on Rasmus Tamme ARS Projektist.

Maakri Kvartali edasised projekteerimis- ja ehitustööd teeb AS Merko Ehitus Eesti.

Ehitustööd jätkuvad 2016. aasta märtsis. Ehitustööde lõpptähtaeg on 2018. aasta kevad. See on aasta hilisem esimesest tähtajast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles