Mis on Warren Buffetti edu saladuseks?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Buffett
Warren Buffett Foto: SCANPIX

Bloomberg hindab legendaarse investori Warren Buffetti varanduse väärtuseks 62 miljardit dollarit. Maailma rikkuselt kolmas inimene ise on oma edu saladusena maininud kolme olulist tegurit, kirjutab Business Insider.

Tuntud motivatsioonikoolitaja Tony Robbins rääkis hiljuti raadiosaates «The School of Greatness», et Buffettiga kohtudes esitas ta üliedukale investorile lihtsa küsimuse: «mis on sinust teinud maailma ühe rikkaima inimese?»

«Kolm asja: esiteks, USAs elamine, kus on tohutult võimalusi; teiseks head geenid, mis on taganud mu pika eluea; kolmandaks teguriks on liitintress,» vastanud Buffett muiates.

Buffett on alati rõhutanud oma investeerimissoovitustes lihtsusele ning pikale perspektiivile panustamisele ning see strateegia on tema varandust ka aastakümneid kasvatanud.

Üks olulisi tegureid on olnud just aeg - rohkem kui kuuekümne aasta pikkuse investeerimiskarjääri jooksul on ta tohutult kasu lõiganud liitintressist.

See tähendab, et investeeringutelt teenitud intressid on hakanud ka ise intresse teenima, mis omakorda tekitab varanduse kasvatamisel lumepalliefekti ning Buffetti puhul on see sisse toonud miljardeid dollareid.

Huvitav fakt - 99 protsenti oma varanduse hetkeväärtusest on investor teeninud peale oma viiekümnendat sünnipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles