Boston tahab õpetada kõik naised palgatõusu küsima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

11 naist on kokku kogunenud ja uurivad 27-leheküljelist juhendit selle kohta, kuidas küsida palgatõusu. Nad räägivad YouTube'i juhendite vaatamisest, valdkonna keskmisest palgast, kodus partnerite peal palgatõusu küsimise harjutamisest ning sellest, kuidas seda tehes mitte nutta.

Nad on osa Ameerika suurimast katsest vähendada sugudevahelist palgalõhet, vahendab Washington Post.

Bostonis teenib naine 17 protsenti vähem palka kui mees (Eestis on vahe 30 protsenti – toim). Lõhe on samasugune nii vanuste, valdkondade kui ettevõttete lõikes. Erinevus on üsna samasugune isegi võrdse hariduse ja sama ametinimetuse puhul.

Boston hakanud pakkuma tasuta kahetunniseid seminare palgaläbirääkimiste teemal igale linnas töötavale naisele. Mõtle sellest kui isiklikust vestlusest 170 000 naisega.

Ökonomistid kahtlevad, et selline lähenemine suurt erinevusi toob. Samuti väidab üha enam uuringuid, et tööanjad võivad olla altid eitavalt vastama naisele, kes palka juurde küsib.

Harvard Business School'i organisatsioonikäitumise professor Robert Ely sõnas, et kuigi linnal on head kavatsused, ei tohiks seminarid keskenduda naiste puudustele ega erikohtlemisele.

Naised peaksid sootuks olema lahkemad, õrnemad ja meeskonnamängijad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles