Postimees teeb idufirmade messist otseülekande

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on tehtud ürituselt Tartu Garage48 Hub.
Pilt on tehtud ürituselt Tartu Garage48 Hub. Foto: Margus Ansu

Otseülekanne järjekordselt Garage48 ürituselt, mis võimaldab iduettevõtetel erinevaid ärilisi algatusi ellu viia, toimub Postimehe vahendusel pühapäeval alates 17.30.

Tartu Ülikooli Pärnu Kolledžis toimuv Garage48 on intensiivse infotehnoloogia suunitlusega üritus, kus 48 tunni jooksul arendavad meeskonnad oma idee prototüübni. Seekordne üritus, kus osaleb ligi 120 inimest, kutsub üles looma innovatsiooni turismi sektoris, teatas ürituse korraldaja Raido Sooalu.

Tänavu juba kolmandat korda loome eriliselt võimalusi kaasa löömiseks naistele. Eelmistel aastatel naiste motiveerimisele suunatud arendusnädalavahetustel loodi vägagi edukaid tulemusi: Timbeter, GoWorkaBit ja Sorry as a Service projektid.

Garage48 Tourism Pärnu 2015 ürituset toetavad EAS Turismiarenduskeskus, Transferwise, Microsoft, Cherry, Arengufond, Startup Estonia, Pärnu Linnavalitsus, Pärnu Ettevõtlus- ja Arenduskeskus, Tech Sisters Organisatsioon, Tartu Ülikooli Pärnu Kolledž, Ajujaht, Elevaator Startup Labs, Saku, Exit Room, Mind Media, Bold Tuesday, Bambona, Tallinna Lennujaam.

Garage48 on üritus, mis võimaldab iduettevõtetel erinevaid ärilisi algatusi ellu viia. Selles osalejad peavad 48 tunni jooksul oma idee müügikõlbulikuks muutma: valmistama arvutiprogrammi, interneti-teenuse, mobiilirakenduse. Garage48 üritused said alguse Eestis 2010. aasta aprillis ja on laienenud nüüdseks ka mujale maailma.

Selline üritus toimub skeemi järgi, kus mitukümmend osalejat kogunevad reede õhtul. Ideed korjatakse kokku ja nendest valitakse välja parimad ning jagatakse projektirühmadele elluviimiseks. Nendest omakorda parimad ideed võivad saada rahalisi auhindu.

Tutvu lähemalt ka esitletavate projektidega Garage48 blogis: http://garage48.org/blog.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles