Tallinn jälgib vee hinnatõusu kõrvalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkurentsiamet alustas Tallinna Vee hinnatõusutaotluse menetlust.
Konkurentsiamet alustas Tallinna Vee hinnatõusutaotluse menetlust. Foto: Toomas Huik

Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul ei ole linn arvutanud, kui suur oleks nende tulu suurematelt veehindadelt.

«Hind peab olema mõistlik, mitte kantud emotsioonidest,» sõnas abilinnapea. Boroditši sõnul tuleks veehindade puhul kindlasti arvesse võtta kvaliteeti ja ettevõtte jätkusuutlikust.

Vastavalt seadusele küsib konkurentsiamet ka linna arvamust veehindade osas ning selleks on Boroditši sõnul moodustatud vastav komisjon.

Tallinna Vesi, ettevõte millest veidi üle kolmandiku kuulub Tallinna linnale, esitas täna konkurentsiametile uued tariifid, mis näevad ette hinnatõusu järgmise viie aasta jooksul. Varem kehtestas veehinna linn, kuid monopolide ohjamise seadusest johtuvalt teeb seda nüüd konkurentsiamet.

Tallinna Vee tariifitaotlusele järgi tõuseksid veetariifid 2011. aastal 3,5 protsendi võrra, 2,5 protsendi võrra 2012. aastal, 2,6 protsendi võrra 2013. aastal, 2,7 protsendi võrra 2014. aastal ning 2,7 protsendi võrra 2015. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles