Tallinna Vesi: viieaastane hinnatõusuplaan on seaduslik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Vesi esitas taotluse viieaastaseks hinnatõusuks.
Tallinna Vesi esitas taotluse viieaastaseks hinnatõusuks. Foto: SCANPIX

Tallinna Vesi on seisukohal, et monopolidele hinnapiirangute kehtestamise seadus ei kohusta vee-ettevõtjat esitama iga-aastaselt hinnataotlusi.

Kuna seadus otseselt ei keela mitme-aastaste tariifitaotluste esitamist, on see lubatud ja seega seadusega kooskõlas, sõnas firma avalike suhete juht Priit Koff.

Tegemist on AS Tallinna Vesi poolt esitatud esialgse taotlusega ning me loodame, et sellega kaasneb asjatundlik ja tasakaalustatud arutelu majanduslike põhimõtete ning soovitud teenuste kvaliteeditasemete üle, ütles Koff.

Mitme-aastane taotlus võimaldab ettevõttel oma tegevust paremini planeerida ning tagab ka tarbijale suurema kindluse tulevikus kehtima hakkavate tariifide osas.

Ettevõtte tariifid peab kinnitama konkurentsiamet.

Vastavalt Tallinna Vee tariifitaotlusele tõuseks veetariifid 2011. aastal 3,5 protsendi võrra, 2,5 protsendi võrra 2012. aastal, 2,6 protsendi võrra 2013. aastal, 2,7 protsendi võrra 2014. aastal ning 2,7 protsendi võrra 2015. aastal.

Hetkel maksab kuupmeeter vett Tallinnas kodutarbijale 32,57  krooni, uute tariifide jõustumisel hakkaks kuupmeetri vee hind jaanuarist olema 33,66.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles